2009-03-31
19:11:07

Tisdag...

Idag har jag haft lite sovmorgon..skönt!
 Jag gick en prommis med Elvis, är så underbart väder när solen är framme.
När jag kom tillbaka läste jag tidningen...och då ser jag rubriken om de som sålt tunnbröd...
fyy fasen så sjukt. Jag gick ju på det där och köpte 5 påsar för 100kr, när snubben kom å plinga på. Jag kanske är lättlurad men aldrig att jag hade i tanke att de var lurendrejare?? Tunnbröden var då inte goda, torra och smaklösa och inte var de nybakade som den där snubben påstod. När jag tittade under dom i morse så såg jag massa mögelfläckar....urk! Så hela skiten hamnade i soporna!!

Sen har jag spenderat eftermiddagen med plugg och å åter plugg..men nu har jag äntligen skrivit klart reflektionen och den gemensamma examinationsuppgiften. Så resterande skoltid fram till sommarn kommer helt ägnas åt C - uppsatsen. Känns skönt att bara ha en sak att koncentrera sig på nu..så man kan göra det ordentligt och inte behöva stressa sig igenom uppsatsen...

Annars har det nog inte hänt så mycket idag...ska förbi Elin en sväng ikväll å umgås å kika på Desperate.

- Live your life like there´s no tomorrow.






2009-03-29
18:53:32

Jag ser det snöar...

Jaha jag som hade hoppats på att all snö skulle smälta bort snart?! Vill ha vår.... Å vad är det jag ser idag när jag vaknar? Jopp att det snöar.!..

Ahja å andra sidan så är det ju fräsch snö...den missfärgade gamla snön snöas över..så nu är det pudervitt igen..


Hmm idag har varit en slöardag för mig.. (har blivit många sådana på sistonde, dock väl behövt)

Imorse blev det ett varmt bad..med aromadoft lavendel i hela badkaret och där la jag mig ner för att finna ro med avslappnande musik. Och ro fick jag då...höll nästan på att somna ;)

Snart så kommer Nina över till mig, så ska vi umgås lite och slappa tillsammans.

Igår var jag å P till lule...mycket trevligt. jag hittade mig en parkas vårjacka  från BikBok.. och den var på 50 % till och med !och sedan köpte jag mig ett par låga vita nike sneakers från InterSport. Jag fick tag i precis det jag var ute efter.. P blev nog som vanligt less på att springa i en del tjejaffärer..men men smällar man får ta när vi följs åt på shoppingrunda ;)

Hoppas alla mår kanonbra.

Här är gårdagens investeringar:







2009-03-27
16:23:41

-Halo-

Skönt med fredag och helg...
ikväll bär det av till Lisa med lite mys och lets dance tittande...
hoppas innerligt att Magnus tar hem det..;)


En underbar låt just nu är : Beyonce - Halo
Jag älskar pianospelandet i början!


"Remember those walls i built
Well baby they´re tumbling down
and they didn´t even put up a fight
And they didn´t even make a sound
 I found a way to let you in
But I never really had a doubt
Standing in the light of your halo
I got my angel now...."

2009-03-24
19:04:18

Snedbena på the king of rock!

Hehe hittade en bild på Elvis där han har en ypperlig snedbena...och solbränna..just nu är han riktigt vinterblek...
Men snart då rackarns...han har redan börjat sola till solen som lyser in i teverummet...och tro mej eller ej!! Men det tar genom FÖNSTRET.



2009-03-24
18:48:02

Jahapp...

Då var det bara att inse fakta, fick reda på igår när jag var hos läkaren så berättade han att jag fortfarande har svullna halsmandlar och att jag fortfarande har min halsinfektion. (har jag haft halsinfektion mer eller mindre i 2 mån månntro?) Mitt immunförsvar är verkligen skräp just nu. Jag som hade satt upp ett litet mål för mej själv att kunna börja träna fotboll lite smått i veckan, men det föll i diket...

Så det blir att vänta någon vecka till med träning.
Kent (lagledaren) ringde också idag och frågade hur det var med mej och undrade om jag kunde träna och kanske ev. va å spela lite på träningsmatchen i helgen...men icke sa nicke

jaja nu när jag ändå vart borta ett tag från fotbollen så är det väl likes å vila någon vecka till...eller som läkaren sa har jag träningsförbud än så länge.

Ahja fatta vilket lyxproblem man har???! Man borde skämmas...när de finns de som har det mkt värre. Så nu ska jag sluta gnälla!

Idag vare skoldax i Lule, hade examination från praktikuppgiften och sen handledarsamtal med Mervi angående exjobbet. Vi har verkligen fått en jättebra handledare( så det känns skönt), hon hade massor av tips och råd att tillföra oss med. I grunden är hon specialpedagog och eftersom vårt arbete berör det specialpedagogiska så var det en riktig fullträff.. jag och Nadia har tillochmed påbörjat våra intervjufrågor till förskollärare, grundskollärare, specialpedagog och rektor som vi sedan ska intervjua. Så det går framåt iaf..:p

Sedan hann jag en liten snabbvända på staden idag...kika in lite på Gina..ooch H&M...men inga pengar rök iväg..däremot såg jag att Gina ska ha en kväll öppet för medlemmar (tror det var den 26:e?) och det brukar ju va trevligt..shopaholic som man är.

Ikväll är det Desperate som gäller, eller hur tjejjer ;) ? Lev och må!

                                     








2009-03-22
20:16:58

Härlig dag och lite tankar!

Känns i hela kroppen att det närmar sig vår...riktigt sprudlar sol och det känns underbart.
Idag var jag, Elvis och mor och far på långpromenad i byn. Vi promenerade en timma. fatta vad en promenad är underskattat???? Bara av en liten promenad kände jag mig på mycket bättre humör och fick mer energi i själen :)
När jag kom hem hade Peter gjort kyckling med soltorkade tomater, chutney sås, ris och avokado. Underbara sambo!

Annars har jag grejjat på här i lägenheten, med lite småpyssel. Söndagar är för mig en riktig vilodag..å det är vad den här dagen har varit.

I fredags fick jag säga hejdå till den härliga personalen och framför allt till de små pärlorna i förskoleklassen i Bergsviksskolan. Vad jag kommer sakna de små juvelerna....både våra tvister, konflikter och härliga, skrattande stunder..
Det bästa med yrket som jag studerar till, tycker jag är att man får så himla mycket tillbaka av barnen!..Å det som glädjer mig inombords är när ett barn utvecklas och klarar av något som de inte klarat av förr...

Det fick jag vara med om förra veckan på praktiken...barnet tittade mig i ögonen med gnistrande ögon och sa helt förvånat: FRÖKEN,  jag klarade det!! jag trodde inte jag skulle klara det men jag gjorde det!! Man såg riktigt hur självkänslan växte i den individen!! Såna stunder ger mig en morot i mitt pluggande....


För inte ska jag sticka under stolen med att man är riktigt less att plugga stundtals!...men återigen så vill jag verkligen det här....för mej är att jobba med barn det bästa som finns!! De är vår framtid, de får vi aldrig glömma.!!

 Jag försöker däremot tänka på min hälsa och inspiration..å det jag tänker på mycket är vilka ambitioner och krav jag kommer ha när jag är färdig...Okej det är väl bra med ambitioner tycker ni...men till en viss gräns.!..
En lärare sa en klok sak till mej: Det man inte hinner med den arbetsdagen..hinner man med en annan dag.  Det låter väldigt simpelt, men jag tror iallafall att så länge jag är medveten om mina ambitioner och att jag inte tar på mej för mycket..så kommer det gå bra...känns utmanande att snart  vara färdig... men bara för att jag är färdigutbildad så är det bara den lilla början på allt...man blir aldrig fullärd.... blir spännande när jag tänker på allt man kommer lära sig när man väl börjar arbeta och får mer arbetslivserfarenhet.

Känns som att min mage börjar se ljuset nu också :P Ska få komma till Kennet Lång (mag-tarm specialist)  plus att jag har tid hos gyn så det känns riktigt bra...för less är jag på min mage så jag kan inte beskriva..

Jaja förhoppningsvis när jag är 50 bast så har jag gjort bort allt som heter sjukdomar...eller hur Nina´?? =)

Förutom min mage..så hade jag en trevlig Let´s dance kväll med Elin och Anna i fredags...kram på er!


jaja nu har jag filosoferat nog...nu är det Herren på täppan som gäller...å för er åxå hoppas jag :P

 

    vårt sortiment






2009-03-15
20:13:46

Nomy....

Sitter och små tittar på Herren på täppan....medan Nomy-Cocaine är på hög volym.
Åhh så härlig låt, säger jag bara...... men AJJ så destruktiv text ;P If you are in pain, take yor life with cocaine...inte det mest optimala?? men ajj så skönt flow i låten.
Imorn äre ny praktikvecka med nya utmaningar och prövningar..å denna vecka är sista veckan....dagarna bara springer iväg känns det som..

Idag har jag, gubben och Elvis vart på långpromenad när solen sken som varmast. Härligt med frisk luft....varför kan inte all slask och snö smälta bort???? jag vill ha sommar!


"En del människor gnäller alltid över att rosor har taggar..
Jag är tacksam att taggar har rosor"


- ALLOPHONES KARR -





 

2009-03-14
23:36:42

Schlagerkväll!

Har just kommit hem från en riktigt trevlig schlagerfest hos Petra....Jag och Nina träffades före och fixade och donade oss tillsammans. Festen hade temat Årets Schlager, så vi skulle klä oss som artisterna. Nina var en kvinnlig Måns Zelmerlöw..;)  Själv kom jag fasiken inte på nåt, så jag var bara jag!

Malena med La Voix vann...operakvinnan var riktigt bra ( å jag var väl den enda som tyckte det på festen..;) iof Elin.B tyckte med från ett hörn från Kalix)...men varför kunde inte Sarah Dawn Finer placera sig bättre? Hon var ju grymt bra.

Årets skräll var väl ändå Af Ugglas?? Hahaha...va vare jag sa??!!! Hennes låt ÄR RIKTIGT BRA :p

Sedan hade vi lite schlagerlekar....mycket trevligt...jag fick imitera Carro Af Ugglas.(å det var inte svårt, för hon sticker ju verkligen ut)..haha

Trevligt folk och bra musik och mycket skratt kan man summera kvällen med.
Så nu när de andra gick ut på Kalles for jag och Nina (läs magproblemstjejerna) hem. Men fasiken snart är jag förhoppningsvis helt bra och kan gå ut och svänga mina lurviga på dansgolvet...Vänta Kalles I`ll be back!

Annars så har jag inte så mycket att skriva...
Gårdagen var jag och P hos Elin och Crille. Mkt mysigt...hehe pojkarna somnade däremot ganska fort...som två små trötta barn haha

Så jag och Elin tjollrade på å surrade om lite allt möjligt

Nä nu blir det att läsa Om jag kunde drömma

Hoppas ni alla andra mår super!









2009-03-09
20:39:49

Måndag

Jaha, helgen sprang iväg och det är redan måndag kväll...

I lördags umgicks jag med Nina och Elin.B...vi myste på och såg Melodifestivalen....helt rätt att Sarah Dawn Finer gick vidare...Carro af Ugglas var ju grymt skön...hon är så speciell och egen så hon blir helt enkelt bra!! Tänk att vara som hon..bara skita fullständigt i vad andra folk tycker!!! ...hon liksom lyfter sitt ben som en kissnödig hund och vrider ansiktet i massa grimaser.....allt för att få den rätta " känslan" i musiken och det lyckas hon med, tycker jag:) 
 men däremot är det inte direkt en melodifestival låt.....

Sedan nattsuddade jag och Blom vidare...med Wallander -film.....<-------kärlek
Idag har jag haft praktik med mina  pärlor  i f-klassen...man har ju nästan saknat de små rackarna under sportlovet;)

 Som en pojke sa idag på fritids till en annan pojke som kom in samtidigt som samlingen med fröken och barn pågick.
-Välkommen hem!

hehe,
det är ju verkligen sant.!!
Barnen spenderar mesta vakna tiden i förskolan eller skolan...när de kommer hem så är de trötta och griniga och det är inte så länge tills de ska sova för natten..
Skolan/förskolan blir som en familj för dem...å vilken påverkan har inte vi pedagoger?  jag kommer själv ihåg hur man såg upp till sina lärare....:)

Till något helt annat..
ibland kan jag ha svårt att förstå mej på hur vissa folk kan agera i vissa situationer....men förmodligen är det nog inge illa ment...men en fråga....kan man vara FÖR positív? att vara FÖR negativ är däremot absolut ett hinder för människor!


Nää....Nu ska jag värma mej lite blåbärste

Åhh vad jag längtar till om en månad!

ha en gó kväll







2009-03-07
12:43:42

fredagsfotboll..

Igår ägnade jag och Lisa hela fredagskvällen åt att supporta laget vårat....Å bra gick det :)
4 vinster och en oavgjord, så ÖIF tog hem hela cupen....

Härligt slit tjejjer!!!

Spännande var det också......höll på att få magsår och hjärtattacker emellanåt..;)
Men vinsten stod på vår sida! och det syntes verkligen på laget att all fys VERKLIGEN har gett resultat....vilken ork vi hade motför förra cupen...( men konstigt vore det väl annars?)

Idag vaknade jag upp hes i halsen..men dock inte så underligt med tanke på hur mkt jag skrek igår..hehe
Magen börjar kännas bättre..och jag har till och med börja känna mej nå grymt rastlös...å då har jag verkligen börjat tillfriskna...(A good sign)! Och "vanlig" mat har jag börjat äta.....känns verkligen bra!

Så nu är det bara vila åter vila..fast det känns seeegt nåt så kopiöst....men ju mer vila, desto fortare blir man ju frisk sägs det!

Nejj nu ska ja ut med min nakengris:)

Puss på er...å tack för alla krya på dej-hälsningar ja fått!




 







2009-03-03
20:23:48

Skräpmage!

Jaha nu är jag och Elvis i Sjulnäs hos min mor och far och kurerar oss (han med sin hud och matte med magen ) .har vart inlagd ett dygn på lassa..jag har kännt länge att min mage har varit ur form, men bara tänkt att de varit tillfälligt.  Men senaste veckan har jag haft tre kraftiga krampattacker så jag inte kunnat stå upp...å det var väldigt länge sen jag hade sån smärta, kan inte minnas när?? Så i söndags när jag återigen fick en sån kraftig kramp trots fem papaverin?! Så lät jag Peter övertala mej att vi var tvungen fara på lassa...väl där fick jag en kramplösande spruta, och illamåendemediciner å grejs..å sen fick jag ligga över för observation...

Dagen efter fick jag reda på av kirurgen att jag har en infektion i tjocktarmen+ halsinfektion....så jag har fått en medicin jag ska ta 2-3 ggr om dagen+ att BARA ÄTA flytande 3-5 dar! Fy faan vad jobbigt det är! Lyckliga ni som får äta vanlig mat.!!...varma koppen är väl okej..men börjar bli hyggligt less!!  Jaja skönt är det för magen iaf....måste göra så här eftersom tarmarna ska få vila..men man känner sig aldrig riktigt mätt..

så fort jag ser godis eller kex..börjar det vattnas i munnen..å fatta all reklam på teve som handlar om mat och choklad å grejjer??

Men nu ska jag inte tycka allt för mkt synd om mej själv...tänk barnen i Afrika, fy fan va de får svälta som inte ens har vatten att dricka. Och jag klagar över soppor ???

Så idag har jag mest legat å sett teven (Sex and the City) + surrat en del i telen med SysterYster och Nina och Älsklingen förstås (som har fullt upp att packa för sin skidresa).

Har nyss även  pratat med Lisa i telefonen...å vi ska fara titta och hejja på lagets matcher på fredag! Kör hårt tjejjer!!



Snart är det Desperate...det kan man ju inte missa...

Och nu till UTMANINGEN!!!!!!! (av Denise och Jonna)


Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?: Sandra
2. Ett ord på fyra bokstäver: Sand
3. Flicknamn: Sabina
4. Pojknamn: Sture
5. Yrke: Sjuksköterska
6. Färg: Svart
7. Klädesplagg: Syntetleggings
8. Mat: Svampsoppa
9. Sak i badrummet: Schampo
10. Plats/stad: Sjulnäs
11. En orsak att vara sen: Sov allt för länge!!
12. Något man skriker: Schhhhh!! (när man vill ha tyst och  uppmärksamhet)
13. Film: Sex and the City-The Movie
14. Något man dricker: Svartvinbärs te
15. Band: Saturday night live-bandet ;)
16. Djur: Schimpans
17. Gatunamn: Sporrevägen (Sjulnäs)
18. Bil: Seat
19. Sång:  Samba sambero!

Jag utmanar Linnea, Malin L, Malin P...Moa

2009-03-01
20:15:14

Byta kanal på teven - inte sååå lätt!

Idag låg jag i sängen länge...jag såg slutet på vasaloppet med täcke och kudde, å ja måste säga att ja beundrar de som vann!! Sandra Hansson och Daniel Tydell (tror jag han hette) fatta vilken utgållighet och styrka de har.!!  De musklerna är inte att leka med!

Sen bar jag och Peter av in till gallerian och Cafe Del Mar , där vi mötte upp Elin, Crille och Patte. Drack grönt te och pratade om allt mellan himmel och jord. Sen for vi en sväng till Peters söta mormor Ruth. Som ville ha hjälp att  byta kanal på teven..hon hade sett ettan och ville nu se fyran...ojj inte är det lätt för söt Ruth, när tekniken morderniseras så snabbt ;)

Jaha...jag  har just sett OTH...och småkikar lite på gossip nu.

Vet it om jag har så mkt vettigt och skriva??

Om jag nu nånsin har de i mina inlägg ;)

Lägger in några bilder från Brors 40 års partajj....

 
                              Faster och Ante



                     Jag försökte se lika rockig ut som broder ;)!



     Ante med sin söta flickvän Nina



                Rock var det som stod i topp på kareokelistan !


 Jag och Anna hängde me!


 Doris med syster Anna.


 Jag med älsklingen


 diska, diska...diska!


 Här kommer Pippi Långstrump!