2009-11-28
22:39:10

Mitt bland alla kartonger..

Gårdagen var hemskt trevlig...den spenderades på förfest hos Evelyn med Nina, Elin, Kajsa, och några till trevliga tjejer. Väl ute blev vi bjudna på champagne...sedan bjöd Nina på en Cosmopoliten, riktigt god var den. Det kändes om man säger så, när man inte är van att dricka så behöver man inte speciellt mycket .

På Kalles var det striptease och dragshow. Riktigt kul, det var en härlig stämning också eftersom det då var denna Girls night out. Dock måste jag erkänna att dragquensen var grymma, de slog stripporna. Som jag tycker var lite väl slibbiga, och inte speciellt snygga?! heller. Bara en snygg vältränad mage förstås :)

Jag och Elin.B hann ragga upp en dragqueen som följde med oss på dansgolvet..och vi svängde våra lurviga tillsammans. Riktigt trevlig en. Alltså varför har dragqueens oftast så sjukt snygga ben??? Orättvist.



Idag vaknade jag tidigt och har hela dagen hållit på att packa och städa i gamla lägenheten. Nu är alltså det mesta gjort, har bara kvar att skura golven i Durrnäs, och sedan blir all fokus på att få lite ordning i nya läggan.

Blev glad efter många om och men i fredags. Vi var nämligen med på besiktningen av lägenheten. Rawi är nog så snåla. Men efter lite diskussioner så kommer vi få nytt köksgolv (för som det ser ut nu är det riktigt nött och fult) och även omtapetserat i hallen.(Tack vare mej! Nu måste jag få skryta litegrann.  Jag gav inte upp diskussionen om hur gräsliga halltapeterna är) Sedan får vi även nytt badrumsskåp, köksbänk och de ska fixa spricka (hålet) i kökskarmen. Så är helt klart nöjd med åtgärderna. Dock lär vi nog få vänta till efter jul, men det ska nog gå bra.
Allt känns bättre än att bo i kartonger som vi gjort den senaste tiden.

Måste bara skriva  att Lars Winnerbäcks konsert var återigen en häftig upplevelse. Han är underbar!

Ha en trevlig lördag.

Nu ska jag vila upp mej.

2009-11-21
16:43:55

Lördag..

Ska till Sjulnäs nu på middag.

Ha en trevlig lördagskväll alla glada.

Tack Lisa :) För att du ids kolla och ev. köpa om tavlan finns!


2009-11-21
00:00:39

Fredag...

Har just kommit hem från en trevlig kväll med Nina..

Nu är det bestämt att vi iaf är tre tjejer från "klassen" som far till varmare grader i februari. Troligtvis blire Gran Canaria!


Läser en väldigt inspirerande bok just nu Energitjuvar, som är skriven av Ingalill Roos, som i sin tur är utbildad socionom och samtalsterapeut. Energitjuvar handlar om hur man ska hantera och hur man känner igen handlinsmönstret från så kallade "energitjuvar" eller energi tagare. Dessa människor gör en oförklarigt trött, ger en dåligt samvete och ibland kränker en. Han eller hon bekräftar sig själv genom nedvärdering av andra och suger på så sätt energi av den drabbade. Boken ger insikt om att skulden inte är ens egen och ger tips hur man själv kan lära sig att sätta gränser.

Hemskt bra bok iaf..och jag tror alla någongång har/ eller kommer stöta på energitjuvar i sin tillvaro. Därför är det bra att ha lite kännedom om deras handlingsmönster och att främst ha kunskap om att skulden inte är ens egen, utan problemet ligger djupt nerbäddat i energitagarens förflutna.

Det boken tar upp är mycket om hur vårt beteende formas.

Detta citat från en viss Sigmund Freud, tycker jag säger så mycket:

"När vi ser vilka vi är i relation till våra föreställningar om oss, blir vi fria att älska och arbeta på ett äkta och meningsfullt sätt. Det är ett mödosamt arbete att ompröva sin egen historia, men det gör livet meningsfullt."

Imorgon blire att packa ner ännu mer inför flytten,


Må gott människor!





2009-11-19
23:43:34

Torsdag..

Usch har suttit och pluggat matte till nu...kommer nog drömma om formler och grejjer.urk..

För att undvika det tänkte jag blogga lite:)

Liten lista på tankar och saker jag ska göra de närmaste dagarna:

* Besikta skrutten..hoppas den nu går igenom!
* Fara med Elvis till veterinären och ge en liten hormonspruta och samtidigt kolla upp hans öron.
* Fortsätta med packningen till flytten...
*Träffa Nina och slå en signal till Denise och Frida och även surra med Sara. För utomlandsplanering!!   Hoppas nu vår sköna efterlängtade examensresa blir av!
*Köpa förköpsbiljetter till Kalles Striptease.
* Afropowerdance. Som jag har saknat att få dansa.
* 6 dagar kvar till LASSE W!!



Måste bara passa på att skriva av mej och säga att jag saknar dej på skolan Linn! Men det är bra att du har följt det du känner.


Ha en bra kväll..

Imorgon är det fredag..yeyyy.

Pusss

Kanske, kanske är vi här och njuter i februari?



2009-11-14
00:16:36

Barn är kompetenta!

Har bäddat ner mej i sängen och ska snart se nya Greys...
Idag har jag jobbat på Ankarets förskola  från 10.30 - 19.00,(som förresten är jourförskola) himla duktiga och härliga barn har jag träffat. Personalen var trevlig också:) (har haft turen?! och inte stöta på någon sur***** än) Kul med lite omställning. Har mest vickat inom skola hittills och idag fick jag till och med vara på en småbarnsavdelning.
Vet inte vilken ålder jag "helst" skulle vilja jobba med, men för folk som tror att det bara handlar om att "sköta" barnen, när 1-3 åringar är på förskola, så har de helt fel. Då vet de inte vad förskolans uppdrag är. Tyvärr är det inte alltför många som har koll på detta. Kanske beror det på att Lpfö, 98 är luddig?? Men snart kommer den nya läroplanen, där även förskollärarens roll i verksamheten skrivs tydligare fram, så det kommer bli intressant.  Det finns så oerhört mycket saker som man kan arbeta med och utmana de yngsta barnen med. Det som skiljer är att pedagogerna lägger upp arbetet på olika sätt. När jag riktigt tänker efter så känns min utbildning verkligen rätt och jag brinner för att arbeta med barns utveckling och lärande. Detta trots att jag inte har ambitioner att arbeta som förskollärare/f-3-lärare hela mitt arbetsliv. Men området med att just arbeta med barn, känns det inte som att jag vill lämna.


Imorn ska jag å P fortsätta med våran packning i läggan. Snart är vi Prästgårdsgatabor :)

Ikväll åkte den fotogeniska hunken Eddie ut ut Idol...Synd säger jag.
Fast ändå rätt för han håller tyvärr inte lika hög standard som de andra.

Förresten någon som är sugen på att hänga med på manlig striptease på Kalles?? Boka upp den 27 nov..jag ska definitivt dit!



2009-11-11
21:18:07

Onsdag...

Idag tog jag mig en sovmorgon innan jag gav mej iväg på jobb. Det var välbehövligt eftersom jag har haft riktigt ont i kroppen efter sprutan. Kännt mej riktigt som en gammal tant.

Jag vikarierade mellan 12-16 på Långskataskolan, och det var riktigt trevligt. Vi var endast vikarier eftersom ordinarie var på utbildning men vi fixade det bra ändå, måste jag säga:) Fast det blir virrigt i huvudet med så mkt barn och när de har ett lite annorlunda system än de flesta andra skolor i kommunen så är det inte lätt att komma inflygande som vikarie, men man får göra det bästa av situationen helt enkelt.

Just nu känns min examen lååångt borta, eftersom vi håller på med matematikdelen i kursen nu. Den känns verkligen jobbig (och det känns inge bättre när man hör att typ nästan alla kuggar på tentan).. men jag ska kämpa. Bara bita ihop!

Fast kommer nog tyvärr inte hinna med så mkt socialt umgänge (som jag vill) de sista månanderna nu, men det får jag offra. Riktiga vänner finns alltid kvar:)

Nu ska jag se Greys..

Hoppas alla har en mysig kväll.






2009-11-09
18:29:51

Vaccinering..

Idag har jag äntligen vaccinerat mej..har varit lite seg skulle ha gjort det för ett bra tag sen eftersom jag tillhör riskgruppen..men nu äre gjort iallafall:)

Bara vänta å se om det blir nån biverkning..hittills känner jag typ ingenting, lite ont i armen bara.

Nu ska jag på fotbollsträning..


Sköt om er!
2009-11-01
20:28:22

Gratulerar på eran dag!!!

Idag har mamma och pappa haft smörgåstårta + go fika för släkt &vänner. Pappa fyller 60 år idag och mamma på onsdag så de har slagit ihop sitt firande.

Mycket trevligt och gott var det!
De blev överraskade 2 ggr ;). I går kväll när vi var hos M & D och förberedde smörgåstårta, så började det tuta utanför. (U hade tänkt tuta 60 ggr men moster stoppade honom, hehe.) och det visade sig vara min moster och hennes man från Ö-vik som kommit, fast de sagt att de inte skulle komma. Så M å P blev jätte glada. Sen imorse så kom syrran & Silia. De trodde inte de kunde komma eftersom Camilla inte hade sagt att de fått permis från sjukan..

Så två glada överraskningar :) Och jag visste båda..hehe
De fick var sin helkroppsmassage av mej å P...det är dom värda!..
Känns som att de har så mkt materiella ting så det är kul att ge dom en upplevelse.

Måste bara säga att jag har världens bästa föräldrar! Tack för att ni finns i mitt liv.


Pappa sa ett klokt filosofisk uttalande för någon dag sen: " Att förenkla världen är att glömma kärleken."
Min funderande pappa har så rätt så. Nu ska jag vila..Kram till er alla.