2009-03-22
20:16:58

Härlig dag och lite tankar!

Känns i hela kroppen att det närmar sig vår...riktigt sprudlar sol och det känns underbart.
Idag var jag, Elvis och mor och far på långpromenad i byn. Vi promenerade en timma. fatta vad en promenad är underskattat???? Bara av en liten promenad kände jag mig på mycket bättre humör och fick mer energi i själen :)
När jag kom hem hade Peter gjort kyckling med soltorkade tomater, chutney sås, ris och avokado. Underbara sambo!

Annars har jag grejjat på här i lägenheten, med lite småpyssel. Söndagar är för mig en riktig vilodag..å det är vad den här dagen har varit.

I fredags fick jag säga hejdå till den härliga personalen och framför allt till de små pärlorna i förskoleklassen i Bergsviksskolan. Vad jag kommer sakna de små juvelerna....både våra tvister, konflikter och härliga, skrattande stunder..
Det bästa med yrket som jag studerar till, tycker jag är att man får så himla mycket tillbaka av barnen!..Å det som glädjer mig inombords är när ett barn utvecklas och klarar av något som de inte klarat av förr...

Det fick jag vara med om förra veckan på praktiken...barnet tittade mig i ögonen med gnistrande ögon och sa helt förvånat: FRÖKEN,  jag klarade det!! jag trodde inte jag skulle klara det men jag gjorde det!! Man såg riktigt hur självkänslan växte i den individen!! Såna stunder ger mig en morot i mitt pluggande....


För inte ska jag sticka under stolen med att man är riktigt less att plugga stundtals!...men återigen så vill jag verkligen det här....för mej är att jobba med barn det bästa som finns!! De är vår framtid, de får vi aldrig glömma.!!

 Jag försöker däremot tänka på min hälsa och inspiration..å det jag tänker på mycket är vilka ambitioner och krav jag kommer ha när jag är färdig...Okej det är väl bra med ambitioner tycker ni...men till en viss gräns.!..
En lärare sa en klok sak till mej: Det man inte hinner med den arbetsdagen..hinner man med en annan dag.  Det låter väldigt simpelt, men jag tror iallafall att så länge jag är medveten om mina ambitioner och att jag inte tar på mej för mycket..så kommer det gå bra...känns utmanande att snart  vara färdig... men bara för att jag är färdigutbildad så är det bara den lilla början på allt...man blir aldrig fullärd.... blir spännande när jag tänker på allt man kommer lära sig när man väl börjar arbeta och får mer arbetslivserfarenhet.

Känns som att min mage börjar se ljuset nu också :P Ska få komma till Kennet Lång (mag-tarm specialist)  plus att jag har tid hos gyn så det känns riktigt bra...för less är jag på min mage så jag kan inte beskriva..

Jaja förhoppningsvis när jag är 50 bast så har jag gjort bort allt som heter sjukdomar...eller hur Nina´?? =)

Förutom min mage..så hade jag en trevlig Let´s dance kväll med Elin och Anna i fredags...kram på er!


jaja nu har jag filosoferat nog...nu är det Herren på täppan som gäller...å för er åxå hoppas jag :P

 

    vårt sortiment






Postat av: Eva Norberg

Tack för ditt inlägg! Visst är det så att "Länge leve lärarna" och snart tillhör du den skaran också... och du kommer inte att ångra dig! Det är världens härligaste jobb!



Vilken fin blogg du har!

Lycka till med ex.uppgiften!

Kram

2009-03-22 | 21:52:17
URL: http://levamittilivet.blogg.se/
Postat av: Jonna

Du är så klok sandra. :) Låter som en bra filosofi.. Hoppas helgen har varit trevlig!? Kram på dig :)

2009-03-22 | 22:43:04
URL: http://jonnaan.blogspot.com
Postat av: Jonna

Jaa så är det!! Jaa bara fint, sj då? PUSS pUSS

2009-03-23 | 16:07:46
URL: http://jonnaan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: