2009-11-21
00:00:39

Fredag...

Har just kommit hem från en trevlig kväll med Nina..

Nu är det bestämt att vi iaf är tre tjejer från "klassen" som far till varmare grader i februari. Troligtvis blire Gran Canaria!


Läser en väldigt inspirerande bok just nu Energitjuvar, som är skriven av Ingalill Roos, som i sin tur är utbildad socionom och samtalsterapeut. Energitjuvar handlar om hur man ska hantera och hur man känner igen handlinsmönstret från så kallade "energitjuvar" eller energi tagare. Dessa människor gör en oförklarigt trött, ger en dåligt samvete och ibland kränker en. Han eller hon bekräftar sig själv genom nedvärdering av andra och suger på så sätt energi av den drabbade. Boken ger insikt om att skulden inte är ens egen och ger tips hur man själv kan lära sig att sätta gränser.

Hemskt bra bok iaf..och jag tror alla någongång har/ eller kommer stöta på energitjuvar i sin tillvaro. Därför är det bra att ha lite kännedom om deras handlingsmönster och att främst ha kunskap om att skulden inte är ens egen, utan problemet ligger djupt nerbäddat i energitagarens förflutna.

Det boken tar upp är mycket om hur vårt beteende formas.

Detta citat från en viss Sigmund Freud, tycker jag säger så mycket:

"När vi ser vilka vi är i relation till våra föreställningar om oss, blir vi fria att älska och arbeta på ett äkta och meningsfullt sätt. Det är ett mödosamt arbete att ompröva sin egen historia, men det gör livet meningsfullt."

Imorgon blire att packa ner ännu mer inför flytten,


Må gott människor!






Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: